Basur belirti ve bulguları
Basur belirtileri basurun tipti ve derecesine bağlı olarak değişir.Dış basur belirtileri:
Dış basur genellikle çok rahatsız edici belirti vermezler
-Makatın dışında şişlikler olması
-Şişliklerden kaynaklanan makat kaşıntısı
-Şişlikler büyükse basurun ezilmesine bağlı ağrı
-Yeterince havalanmamaya bağlı ıslaklık hissi
-Şişliklerin arasının yeterince temizlenememesine bağlı olarak iç çamaşırda kirlenme
-Fazla ıkınma sonucu içlerinin kanla dolmasına bağlı olarak gelişen boğulmuş basur veya anal hematom olması halinde şiddetli ağrı.
Bu bulgulara ek olarak kanama varsa birlikte iç hemoroidde olduğu düşünülür çünkü dış hemoroid kanamaya sebep olmaz.
İç basur belirtileri:
Hastayı doktora getiren belirtiler daha çok iç basurda olur
-Makattan kanama;iç basurların yüzeyi hassaslaştığında dışkının tahrişi ve ıkınmayla makattan kan gelmesi yaşanabilir.
-Makattan dışarı meme çıkması;2. ve 3. derece iç basurda görülür içerdeki memeler ıkınmayla dışarı çıkar.
-Ağrı;İç basurun makat dışına çıkıp makat kasları tarafından sıkıştırılması sonucu ortaya çıkan tromboze basurun boğulması durumunda dışarı çıkan memenin büyüklüğüyle paralel şiddette ağrı olur.
-Kaşıntı;basurda çok sık görülmez genellikle dış basurla birlikteyse görülür.
-Islaklık :3. ve 4. derece basurlarda memenin dışarıda kalmasına bağlıdır.
www.medicalart.com.tr
Hemoroid tedavisinde SSK,Bağkur,memur ve bunların emeklisine lazerle ameliyatsız tedavi medicalart ta tel: 212 573 50 75 - 322 458 84 84
.
hemoroid varis saç ekimi basur saç kıl dönmesi hemoroit
Tarih
Pazartesi, Ocak 5th, 2009 at 21:25 Kategori

lazerle tedavide kesin çözüm oluyomu
Dr.Atilla KAYA
Şubat 18th, 2009 at 09:08Lazele tedaviye uygun vakalarda çözüm olur
mhb basurın varsa neler yemek zararlı ve yararlı lütfen yardamcı olursanız çok mutlu olurum.teşekkür ederim.
Ağustos 21st, 2009 at 13:16Dr.Atilla Kaya
Burda bunları sayamamki genel olarak kabızlığı engelleyecek şekilde beslenin
mrh benim problemim küçük bir et sarkması var bi ara kanda geliyordu ama kesildi 1 kere geldi ama o et parçası gittikçe büyüyor galiba bunun ne olduğunu bilmiyorum hemoreitmi bağsurmu açıkçası muane olmaktan biraz korkuyorum napmam gerekiyo bilmiyorum
Ekim 29th, 2009 at 23:29Dr.Atilla Kaya
Rektal polip olabilir bence muayene olmalısınız.
kalça kemiğinin kuyruk sokumu arasında tam kemiğin ucunda bi sislik var nedeni ne olabilir acaba?
Kasım 7th, 2009 at 17:06Dr.Atilla Kaya
Kıl dönmesi olabilir.
makatta meme ucu gibi et parçası oluştu kanama yok ama deyince ağrıyor ne olabilir
Kasım 24th, 2009 at 00:47Dr.Atilla kaya
Ikınmaya bağlı glişmiş geçici bir durum olsa gerek genellikle anal hematom oluyor.
merhaba babamda bu rahatszlık var.sanırım 3.derecede bı basur doktora gıttı ve tek çözumun amelıyat oldugunu ve 2 yontem kullanıldıgını lazer ve bı makınanın bu amelıyatı yaptgını soledıler sızce hangısı daha iyi olur.ve bu amelıyat kesın cozummudur?
Aralık 3rd, 2009 at 18:14Dr.Atilla Kaya
Önerileri tam anlamadığım için bir şey demem doğru olmaz,ameliyat kesin çözümdür ama kabız kalmaya devam ederse % 10 tekrar olabilir.
merhaba benim dısında damar şişmesi gibi bi şişiklik gördüm buyuk abdestimi yaptıktan sonra ve içi kırmızı idi sanırım kan toplamıştı cok oturdugumda agrıyor bırde bazen ıslaklık hissi veriyo nasıl kurtulabılırım bu durumdan TESEKKÜRLER.
Ocak 13th, 2010 at 12:41Dr.Atilla Kaya
Kabızlığı ve ıkınmayı engellerseniz şikayetleriniz azalır ama kalıcı tedavi için muayene olmalısınız.
merhaba, öncelikle çok bilgilendirici ve faydalı bir site hazırladığınız için teşekkür etmek istiyorum. 30 yaşındayım, 3-4 gün önce sabah tuvalette sanırım cok kaldıgımdan ötürü anüsümün kenarında gün ortasında hissettiğim ve ertesi günlerde şişip büyüyen aşırı acı veren bir şey oluştu(uzun silindir seklinde,dışa dogru 1cm gibi ve makatın tek tarafında). hemeroid sandım fitil ve krem kullandım, ta ki sitenize bugun denkgelene kadar. resimlere bakınca bendeki şişkinliğin anal hematom olduğunu düşünmeye başladım. sizde önceki yorumlarda krem ve filitin buna fayda etmeyeceğini yazmışsınız. sorum şu, 3-4 gün geçmesine ragmen otururken ve oksururken acı cekiyorum. sıcak su sadece cok kısa sure acıyı hafifletiyor. cabuk tedavi için ne tavsiye edersiniz? tekrar teşekkür ederim.
Şubat 13th, 2010 at 18:30Dr.Atilla Kaya
3-4 gün daha sabredeceksiniz
Derdi veren Allah sabrıda nasip eder inşallah
Sayın Doktorum bu arada bugun tuvalet sonrası kanama oldu ve bir müddet devam etti, birkac camasır değişmem gerekti. Sizce normal mi?
Şubat 14th, 2010 at 23:36Dr.Atilla Kaya
Tabiki normal değil muayene olmaısınız
Benim bir uzun zamandır anüsün iç kısmına doğru ufak bir yara var aşırı ıkınmada kanama oluyor.ne yapmalıyım tedavisi zor olur mu?utandığım için doktora gidemedim.
Şubat 16th, 2010 at 09:53Dr.Atilla kaya
Yara iyi huylu olabilir ama kötü huyluda olabilir bu sebeple muayene olmalısınız
iyi gunler hocam benım sorunum şu benım makat bolgesının ıcınde kasıntı var yanlız ne kanama nede dısında bı meme yok yardımcı olursanız cok sevınırım
Şubat 17th, 2010 at 06:33Dr.Atilla kaya Şiddetli ise anal dermatit akla gelir,gece kaşınızyorsa kıl kurdu düşünülür.En doğrusu muayene olmalısınzı.
Merhaba makat bölgemde kanama oldu daha yeni hafif ağrı var. makat bölgesinde herhangi bir şişkinlik yok ancak sertlik söz konusu nedir sizce ne yapılmalıdır?
Şubat 19th, 2010 at 22:58Dr.Atilla Kaya
Bu tür ani başlayan kanama daha çok çatlak akla getirir ama düzelmezse muayene olmak en doğrusu.
merhaba hocam benim problemim anal bölgede çok kaşıntı oluyor meme çok az var vede ıslaklık ve koku oluyor ne yapmam lazım.şimdiden teşekkürler…
Şubat 24th, 2010 at 14:04Dr.Atilla Kaya
Anal dermatit e benziyo o konuyu araştırın