Basur’a Hangi Bölüm / Doktor Bakar?

Bir çok insan gibi sizde dahiliye bölümüne randevu almayı düşünüyorsanız %80 gereksiz zaman kaybı olacaktır. Çünkü sindirim sistemleri teşhis ve tedavisine bakan iç hastalıkları bölümü uzmanları Hemoroid hastalığı konusunda yeterli tecrübeye sahip değildir. Çünkü makat hastalıkları teşhis ve tedavisi için ayrı bir bölüm olup, genel cerrahi uzmanları ilgilenmektedir.

Genel Cerrahi Uzmanı

Genel Cerrahi Bölümüne Gitmek Gerekir?
Hastalığın teşhis ve tedavisinde yetkili bölüm genel cerrahi olup, fakat burada bilinmesi gereken en önemli husus Proktoloji uzmanlarıdır. Genel cerrahlar ameliyat deneyimi olan hekimler olup, bir çok sağlık sorunu ile ilgilenmektedir. Fakat makat hastalıkları alanında uzmanlık yapanlar ise Proctolog yada Proktoloji uzmanı olarak anılmaktadır. Randevu almadan önce doktorunuzun mutlaka makat hastalıkları alanında uzman olup, olmadığına dikkat etmelisiniz.

Ne Zaman Doktora Gitmeliyim?
Evet değerli arkadaşlar hemoroid basur teşhis ve tedavisi için hangi doktora / bölüme gidilmesi gerektiğini gördük, peki şimdide hangi hallerde doktora gidilmesi gerektiğini görelim.

Makatta Kanama
Özellikle iç hemoroid hastalığı ilk ortaya çıkış süreci makat kanaması ile olmaktadır. Dışkılama esnasında ortaya çıkan kanama ağrısızdır. Fakat makat kanaması sadece hemoroid nedeniyle olmayıp, aynı zamanda makat çatlağı dediğimiz anal fissür hastaları ve ters ilişkiye girenlerde geçici olmaktadır. 1-10 Gün içinde geçmeyen sorunlarda mutlaka doktora gidilmelidir.

Makat Kaşıntısı
Bir diğer basur belirtisi ise makatta kaşıntı olup, genelde dış basur hastalarında sık görülür. Fakat daha çok Anal Dermatit, Anal Kondilom ve yine kısmen Anal Fissur hastalarında da görülür. Uzun süreli kaşıntı sorunlarında mutlaka Proktoloji uzmanlarına muayene olmak, sorunun nedenini bulmak gerekir.

Basur Muayenesi Nasıl Yapılır?
Yukarıda belirtilen şikayetlerin bir yada bir kaçını yaşıyorsanız mutlaka doktora gitmelisiniz. Makat muayenesi ilk etapta gözle fiziki olarak yapılır. Çünkü bir çok makat hastalığı cilt üzerinden kolayca fark edilirken bir çoğu ise makat iç kısmında yer alması nedeniyle Anoskop dediğimiz bir parça kullanılması gerekebilir.

Kadın Hemoroid Uzmanı
Özellikle kadınlarda daha sık görülen utanma problemi hastalığın ilerlemesine neden olmaktadır. Bu kapsamda Idea Bakırköy kliniğinde kadın genel cerrahi uzmanı Op. Dr. Seher Şirin ve Op. Dr. Atilla KAYA birlikte görev yapmaktadır. Dileyen hastalarımız kadın doktor tercih edebilir.

Randevu Alın Sıra Beklemeyin
Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için randevulu çalışan idea klinikleri işleminizin daha kısa sürede gerçekleşmesi için randevu almanızı önermektedir.

  Op. Dr. Atilla Kaya

İstanbul'da genel cerrahi uzmanı olan, Op. Dr. Atilla KAYA, hemoroid hastalığı teşhis ve tedavisinde uzman isimlerden biridir.

66 Yorum

  1. Doğum sonrası kabız oldum.dolayısıyla ıkınmadan dolayı dışarı memecikler çıkmaya başladı.bundan dolayı acı ve kaşıntı oluyor.ilk doğumdan sonrada olmuştu o zaman doktor iç basur demişti geçmişti.şimdi daha fazla memecikler var.parmağımla içe itince biraz acısı azalır gibi oluyor.ama korkarak tuvalet yapıyorum artık. bu ameliyat gerektirir mi? ilaçla tedavi mümkün müdür?
    Teşekkürler.

    • hemoroid de ilaç tedavisinde şikayetler azalabilir ama tedavi olmaz.tedavi olmanız gerekir.gelirseniz muayene ile değerlendirip en uygun yöntemle tedavinizi yapabiliriz
      Op.Dr.Seher Şirin

  2. Benim 11 aylik kızım var 3 gun once fark ettim basur oldugunu ne yapmam gerekiyo bilgi verirseniz sevinirim hangi doktora goturmem lazim

  3. Merhabalar sezaryan doğum yaptım ameliyattan 4gün sonra acı yedim bir gecede makattan dışarı baloncuk çıktığını farkettim inanılmaz acı veriyordu.büyük idrarımı yaparken çok acı çektim yandı.parmağımla içeri ittim acım hafifledi ama büyük tuvaletimi yaparken acımam hala var çok korkuyorum.ne yapmalıyım

  4. dış hemoroidler ancak cerrahi olarak tedavi edilebilir.iletişim bilgilerimiz: Zeytinlik Mahallesi Yakut Sokak No:24 Kat:3 (PTT Karşısı) Bakırköy Merkez – İstanbul
    Tel: 0212 542 0 888 – 0212 572 72 65
    GSM & WhatsApp: 0542 621 08 88
    Op.Dr.Atilla Kaya

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp Canlı Destek
İletişim Bilgileri